sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Aamun ihonhoitorutiinini

Moikka!
 Tänään esittelen teille joka-aamuisen ihonhoitorutiinini ja kerron mielipiteet tuotteista joita juuri tällä hetkellä käytän. Olen ammatiltani kosmetologi joten ihonhoito on lähellä sydäntäni. Kannustan kaikkia etsimään omalle iholle sopivan rutiinin ja huomioimaan oman ihon tarpeet; ehkä kuivan ihon omaavan ei tarvitse kuin käydä misellivedellä kasvot läpi kun taas rasvaiselle kunnon kasvojenpesu on tärkeää. Oma ihotyyppini on pintakuiva sekaiho. Ihoni on tällä hetkellä hieman herkkä, sillä talvi kuivattaa ja herkistää ihoani.

 Aloitan aamuni kasvojen pesulla. Käytän kaikkien aikojen parasta puhdistusemulsiota eli Collin Resultimen Cleansing milk tuotetta. Tämä hellävarainen mutta tehokas puhdistusemulsio tasoittaa ihonväriäni SELVÄSTI! Ennen tätä puhdistusemulsiota en ollut koskaan aiemmin kokeillut puhdistustuotetta jonka vaikutuksen oikeasti huomasin ihossani. Oma puhdistusemulsioni on ammattikokoinen 400ml purkki joka on aivan lopussa. Voih! Mutta onki aika testailla testikasassani odottelevia muita puhdistustuotteita. En kuitenkaan usko että mikään voi tätä holy grailiani voittaa! Suosittelen tätä tuotetta kaikille ihotyypeille!

Kun kasvot on puhdistettu yöllä ihon erittämästä talista ja muusta kuonasta, viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä. Käytän Collin Resultimen Cleansing Toner-kasvovettä, joka on Cleansing milkin täydellinen pari. Kasvovesi tuoksuu mielestäni hyvältä ja raikkaalta, ja on sopivan hellävarainen sopiakseen kaikille ihotyypeille. Kasvovesi on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, sillä se tasoittaa ihon PH-arvoa. Ihon PH on luonnostaan noin hieman hapan noin 5,5 kun taas veden PH on neutraali (noin) 7. Tämä tarkoittaa sitä, että ihon happaman suojakerroksen PH nousee väliaikaisesti. Hapan kasvovesi tasapainottaa tätä eroa.

Kasvoveden jälkeen sivelen kasvoille ohuen kerroksen Environin C-Boost clarifying cream -voidetta. Voiteessa on C-vitamiinia joten se kirkastaa ihoa ja sopii kevyen koostumuksensa ansiosta mainiosti epäpuhtaalle iholle. Käytän tätä voidetta ikäänkuin "esivoiteena" ja annan sen imeytyä ihoon 5-20 minuuttia aikataulusta riippuen. Yksinään tämä voide ei ole minun iholleni tarpeeksi kosteuttava, joten laitan tämän voiteen imeydyttyä sen päälle vielä Rosa Grafin Erbana 24-H-voidetta. Tämä voide sopii sekä yö- että päivävoiteeksi. Voide tuntuu ihanan runsaalta ja kosteuttavalta, joten se sopii täydellisesti kuivalle tai pintakuivalle iholle ja etenkin talvikäyttöön.


Silmänympärysiholla käytän päiväsaikaan Bernard Cassieren Cornflower tensing and reviving eye creamia.* Tämä kevyt hieman geelimäinen voide on loistava silmänympärysvoide päiväkäyttöön, vaikka sitä voi tietenkin käyttää myös iltaisin. Silmänympärysvoide imeytyy nopeasti ja tuntuu ihanalta. Plussaa myös kerrankin toimivasta pumppupullosta! Yleensä ne annostelevat ihan liikaa, mutta tästä saa aina juuri sen verran kun haluaa.

Muuta en aamuisin iholleni tee, vaan aloitan tämän jälkeen meikkauksen (jos sinä päivänä meikkaan) :)
Toivottavasti saitte tuotevinkkejä tai muuten vain viihdykettä.

 Pauliina

* = Tuote saatu blogin kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti